sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pääkallohuivi

Onpas tylsä otsikko. No mutta, sehän se on aiheena. Joulupukin matkaan lähti pitkään vireillä ollut sellainen, eli pääkallohuivi. Jossain syksyisissä ajatuksissa niitä pyöri mielessä useampikin, monessa koossa ja värissä. Joulun jolkotellessa vastaan valmistui tasan yksi ja ainoa huivi. Ohje on Silmukoita-blogista. Kiitos sinne selkeästä ohjeesta!

Langat ostin jo aikapäiviä sitten, ja jostain syystä ostoskoriin eksyi Novita Miamia. Ihan liian paksua lankaa siihen nähden, miten kevyen ja ilmavan huivin olin ajatellut tehdä.


No en sitten kuitenkaan jaksanut purkuhommiin, ja vielä olisi pitänyt keksiä jotain uutta puuhaa Miami-kerille. Joten tuommoinen siitä sitten tuli:


Koska jouluhommat painoivat päälle, ratkaisin asian tekemällä valmiiksi edes tämän yhden, pienempänä kuin alunperin suunnittelin, ja lahjomalla sillä 6-vuotiasta tonttutyttöä. En tullut mitanneeksi valmiin huivin kokoa, mutta tämä sopii kokonsa puolesta varmaankin sekä kaula- että hartiahuiviksi. Aikuiselle passaisi kaulahuiviksikin. Yhden kallon tein pinkillä värillä, jotta kuvio hahmottuu vähän pöljemmällekin, ja onhan se kiva, kun on vähän väriä. Mietin tovin, että olisin laittanut pinkkejä ja mustia hapsuja huivin reunoihin, mutta ne lieneisivät aina ikävästi vetskarin välissä pienellä tytöllä.


Tästä tuli hieman kivempi kuin kiireellä napatut kuvat antavat ymmärtää. Ainakin mun mielestä. Vähän suorempaan huivin olisi voinut asetella sängynpeitolle kuvia varten...


Siinähän se onkin väreihin sopivassa virkatussa korissa valmiina paketoitavaksi! 6-vuotiaan arvostusta käsityötä kohtaan hieman aliarvioiden pakkasin mukaan vielä jättitikkarin, jotta olisi jotain mistä oikeasti tykätä. Joulupukin vierailun jälkeen sain kuitenkin kuulla, että pääkallohuivi oli ollut (nyt pitää hieman luntata, hetki...) paras lahja Monster High -vaatteiden kanssa!

Lisää joululahjoja esittelyssä ensi kerralla!

-Hanna-

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Yhden illan juttuja

Tai kahden... Tai kolmen... Mutta hei! Kolme yötä jouluun on! Joten tässähän ehtii vielä vaikka mitä :)

Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 21. luukussa. Tänään luukun takaa löytyy myös toinen käsityöaiheinen blogi, eli joulun aikaa petäjäkankaalla. Eilen luukusta humpsahti blogit Ilosofiaa (arvonnan kera!) ja Helmi kokeilee. Kiitos mukaanpääsystä!

Tänään ajatuksenani on tarjoilla pari nopeaa virkkausvinkkiä, jotka ainakin ajan puolesta ehtii hyvin vielä tehdä pukinkonttiin. Jossakin näistä on kulunut ilta, jossain kaksi ja jossain kolme.



Virkattu kori on aina näpsäkkä. Sopii lahjaksi tällaisenaan tai koriin voi laittaa vaikka kaffepaketin, pipareita tai kynttilöitä. No siis hei tietty lankoja!



Tämä kori on tehty poikkeuksellisesti kaksinkertaisesta paksuhkosta villalangasta. Pohjaan käytin jämäkerän ontelokudetta. Virkkasin sisään pyöreää pyykkinarua, mutta korista tuli silti aika lötkö. Niin ja jos ensimmäisen kuvan kohdalla jonkun silmä valehtelee takareunan lopetuskohdan näkyvän kauhean rumasti, niin näkee väärin...

Bambu- tai puuvillalangasta tehdyt keittiöliinat ovat olleet viime aikojen hitti, ja miksipä ei olisi. Nämä on hyvä viskata pyykkikoneeseen tarvittaessa. Tein minäkin joulupakettiin pari:



Kylkeen laitoin saajalle tiedot mistä on kyse:




Sitten vielä kolmas vinkki, nimittäin tohvelit. Nämä kun tekee tarpeeksi paksusta langasta, niin valmistuu nopeasti:



Jos joku miettii lukeeko mallin sukissa "Juankoski here I come", niin lukee.



Koristeeksi tähdet, ihan joulun kunniaksi.

Nämä kaikki lähtevät jouluisiin paketteihin ympäri Suomea. Muihin pukkijuttuihin palataan sitten joulun jälkeen. Nyt toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

-Hanna-



lauantai 13. joulukuuta 2014

Vihdoin jotain valmista

Nimittäin huivi! Tätä on tehty kaaaaauuuuuaaaaaan. Näitä palasia on kuvattu joskus syyskuussa:


Heti kolme kuukautta myöhemmin tuli tällainen valmiiksi:


Nokkelimmat pokkelimmat varmaankin jo huomasivat, että samanlainen huivi on esitelty jo aiemmin täällä plokissa. Kyllä vaan! Tein jo aiemmin tämän saman huivin samasta langasta. Tällä kertaa yhdistin palat hiukan erilailla ja hapsutkin on eri tavalla solmittu. Ohjehan on siis Dropsin sivulta. Lankana on Novitan Rose mohair-lanka ja koukku kokoa 4,5.

Kyllä on toisinaan puuduttavaa virkata jotakin, jonka on jo tehnyt aiemmin. Mutta ikuisuusprojekti valmistui, ja Kusti pääsee polkemaan oikein Kouvolaan saakka!



Joitain pieniä tonttujuttuja on myös valmistunut, mutta niihin täytyy palata sitten vähän myöhemmin... :)

-Hanna-