keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Riapeetikon raitapussi

Ukkeli on toivonut pussukkaa, jossa kulkisi verensokerimittari tarvikkeineen mukana. Ukkelilla kun on 1-tyypin diabetes, ja moinen kapistus on matkassa lähes aina. Ajattelin kokeilla vetoketjusta aloitettavaa virkattua pussukkaa Mie ite! -blogin pimpsiroimana. Koukkupurkista kaivoin kolmosen puikon ja Äitimuorin jämälankasäkistä Puro Batik -lankaa. Tällaisen sain aikaan:



Pistojen tekeminen vetoketjun ympärille olikin sitten pienimuotoinen projekti. Että voi joskus olla hankalaa! Elämä ja kaikki, mutta varsinkin silmukoiden tekeminen liian pienellä neulalla paksun vetoketjukankaan läpi. Siinä tuli itseltäkin otettua verinäyte pariinkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla vetoketjun reuna rypyttyi, vaikka yritin olla kiristämättä liikaa. Purin ja tein uudestaan, mutta vieläkään en saanut ihan tasaista reunaa aikaan. No, onneksi Ukkeli ei ole turhan tarkka...

Valmista kuitenkin tuli! Pussukalle tuli kokoa n. 10 x 20 senttiä.



Tämä oli kyllä harvinaisen kiva pikkuprojekti, kunhan alkukankeuden jälkeen pääsin vauhtiin. Jos keksin jonkun kivan tekniikan, jolla saan alkusilmukat tehtyä helpommin (tai menen suosiolla kunnon neulaostoksille), niin mikäs näitä on tehdessä. Yksi vetoketju olisi tuossa odottelemassa lankaa ympärilleen.



No mutta kappas, sehän toimii! :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti